Features_02

仕込み水

Brewing Water

Brewing Water

日本酒の約8割を
決定づけると言われる
仕込み水。
白岳仙では名水と名高い
白山水脈伏流水の
中硬水を使用。

蔵内の井戸で地下100mから汲み上げるその清涼な水はほどよいミネラルを含み、透明感のあるやわらかな日本酒のもととなります。

Brewing water is said to determinative for around 80% of Japanese sake. Hakugakusen uses medium hard waters from the Hakusan subterranean water vein, which is quite a well-known source. This refreshing water drawn up from 100metors below ground from a well inside the storehouse with its high mineral content forms the base of soft Japanese sake with a transparent sensibility.

水質試験検査結果書
検体の種類 井戸水
検体名 清酒製造仕込水
採水場所 蔵内井戸水
項目 検査結果 検査方法
鉄及び
その化合物
0.01mg/L未満 ICP-MS法
マンガン及び
その化合物
0.005mg/L未満 ICP-MS法
Ph値 7.9 ガラス電極法
異常なし 官能法
臭気 異常なし 官能法